De game zal zowel fysiek gespeeld kunnen worden met een echt spelbord en gebruik makend van Ipads en VR brillen, maar ook online te spelen zijn. De game experience is geïnspireerd op de bordspellen de Kolonisten van Catan en Risk en wordt gecombineerd met virtual en augmented reality. In de VR-films zullen elementen verwerkt worden die nodig zijn om het spel te spelen. Tevens zullen er verschillende opties/varianten in het spel komen die
gespeeld kunnen worden.


De kaart/het spelbord bestaat uit een landkaart
waarin door bouwbedrijven gewerkt wordt aan de
aanleg van wegen en de bouw van huizen, maar waar ook een eindproduct als tandpasta zichtbaar in kan zijn.

Om de eindproducten te realiseren moet zand
en grind gewonnen worden. In het spel worden
elementen toegevoegd zoals het afgraven van een zand- of grindwinning aan een rivier, onderhoud en het verhelpen van storingen aan machines, het werken in moeilijke omstandigheden, op- en overslag, maatregelen om het energieverbruik te bewerken, samenwerking met de andere bedrijven uit de zand en grind sector zoals een ingenieursbureau, contacten met vergunningverleners, milieugroepen, etc.


Het spel is gemakkelijk om overal mee naar toe te
nemen, maar wordt ook volledig webbased, zodat
het ook corona-proof digitaal gespeeld kan worden. Via een marker of het inscannen van QR codes kan extra informatie of bepaalde opdrachten worden opgehaald. Indien gewenst kan het spel aangepast worden aan (het niveau van) de doelgroep. Het werken met deze serious game geeft je een beeld van het werk in de zand en grind sector. Een spel waarbij veel inzichten opgedaan kunnen worden!