Met het initiatief “De wereld van Zand en Grind” is
ons voornaamste doel om de jongeren kennis te laten maken met deze sector. Momenteel zijn er geen specifieke opleidingen voor en vanuit de branche beschikbaar. De bedrijven uit de zand en grind sector hanteren voornamelijk een leercultuur van training on the job.

Om de jongeren te interesseren voor deze sector
is het belangrijk dat zij op een leuke en eigentijdse
manier kennis kunnen maken met de sector. Daarmee is het spel niet alleen informatief, maar ook een leuke bezigheid om meer te weten te komen over de zand en grindsector. Dit geldt voor zowel de praktijkgerichte- als de theoretische opleidingen. Zo zijn er functies waarbij je met je handen aan de slag gaat op de werkplaats zelf, maar zijn er ook functies die onder andere worden verricht op kantoor.

Verder vinden wij het belangrijk dat de eigen
medewerkers ook gebruik kunnen maken van deze serious game. Dit om meer inzicht te krijgen in hun werk en de sector. Dit sluit perfect aan bij de cultuur van training on the job.

Zo ervaren zij het belang van hun eigen rol in de
verduurzaming/energietransitie van het werk. Daarbij maken zij ook kennis met de nieuwe technieken (digitalisering) en maken zij kennis met de andere bedrijven uit de zand en grind sector.